Albanais

Wikis > Lumumba's Gebit > Albanais

Dhëmbët LUMUMBA’S

Lumumba, zot i Albinos
ka vënë në trupin tuaj si një tualet ”
I shkruajtur tridhjetë vjet më parë në një poemë
dhe vetëm tani vijnë në dritë ngadalshëm
si Lumumba u shkatërrua.
Si inspektori i policisë belge Gerard Soete
punuar me një trup pa dhe acid sulfurik.
“Deri sa nuk ka mbetur asgjë,” thotë ai.

Asgjë majtë?
Ai pried humbet dy dhëmbë floriri dhe mbajtur ato.
“Nëse suvenir” thotë ai. Kur ai ishte tetëdhjetë
Ai u nxorrën ata në Detin e Veriut.

Asgjë majtë?
Soete, analfabete, mercenar vleeshouwende,
mendoj se e Argonauts që lundronin në Mesdhe
kërkoni për Fleece Artë.
Ajo shqeu dhëmbët nga grykë e Dragoit
dhe sowed ato në rërë
dhe dhëmbët sired njëqind luftëtarë
me akset dhe spears
dhe se ata kanë vënë në një rresht.
Dhe kjo natë ata vijnë ulëritës në shtratin tuaj.

disseminaTeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page